Magnezijev klorid heksahidrat

Magnezijev klorid heksahidrat, 500 g

+ 66 g gratis

Oblika: kristaliničen prašek
Poreklo: Nemčija
Neto količina: 500 g + 66 g gratis

 

20,00 

Na zalogi

Magnezijev klorid je mineral, pridobljen z izparevanjem morske vode. Dragocen je zaradi svojih izrednih lastnosti, ki krepijo zdravje in vitalnost, zavirajo proces staranja in so učinkovite zoper okužbe.

Magnezij je nujno potreben
za dobro presnovo, celično energijo, zdravje živčnega sistema, zdrave kosti, mišice in zobe. Nujen je za uravnavanje krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Pospešuje presnovni sistem. Magnezij v obliki magnezijevega klorida je učinkovit tudi v boju proti okužbam. Pomaga pri nadzoru telesne teže in holesterola v krvi, saj ima magnezij vlogo pri presnovi beljakovin, škroba in maščob, pa tudi pri delovanju jeter in žleze ščitnice. Magnezijev klorid izboljšuje tudi sluh, vid in zdravje ustne votline.

Če telesu primanjkuje magnezija oziroma magnezijevega klorida, lahko to vodi do visokega krvnega tlaka in srčno-žilnih bolezni, nepravilnega delovanja ledvic in jeter, migrene, multiple skleroze, tumorja, alzheimerjeve bolezni. Ob pomanjkanju magnezijevega klorida so pogosti tudi glivične in bakterijske infekcije ter predmenstrualni sindrom (PMS). Pomanjkanje magnezijevega klorida privede tudi do izgube apetita, slabosti in utrujenosti. Večje pomanjkanje magnezijevega klorida lahko povzroči nepravilno delovanje živčnega in mišičnega sistema, ki se lahko izrazi v obliki odrevenelosti, krčev, napadov in nenormalnega srčnega utripa.

Magnezijev klorid v telesu vzpostavlja mineralno ravnotežje, ureja mišično aktivnost, pomaga zoper krče, podpira pravilno delovanje srca, izboljšuje presnovo in daje energijo, je odlično sredstvo zoper stres in depresijo, znižuje holesterol, uravnava delovanje črevesja, pomaga pri arteriosklerozi, ker čisti kri, pri težavah s prostato in hemoroidi, krepi imunski sistem, pomlajuje možgane, pomaga pri gibljivosti sklepov, tudi pri njihovi kalcifikaciji, saj odvzame kalcij, ki ni na pravem mestu in se odlaga v sklepih.

Ob tem je varen, saj telo njegov morebitni presežek izloči, in je združljiv z jemanjem drugih dodatkov in zdravil.

Zunanja raba magnezijevega klorida

Zunanjo rabo priporočamo tistim, ki magnezijevega klorida ne morejo uživati oralno. Magnezijevo olje si naredite sami, tako da 33 g magnezijevega klorida raztopite v 100 ml prekuhane in ohlajene vode. To raztopino uporabljate s pomočjo posodice s pršilom, tako da se 2-krat na dan popršite po vsem telesu (predvsem pod pazduho in v dimljah). Pri nekaterih je mogoča srbečica. Če ste občutljivi, se lahko po 20 minutah tudi oprhate, vendar ni nujno. Če je vaša koža preveč občutljiva, lahko naredite tudi manj koncentrirano magnezijevo olje, tako da 33 g magnezijevega klorida raztopite v 200 ml prekuhane in ohlajene vode.

Opozorilo!

Magnezijevega klorida ne smejo uživati ljudje z okvaro ledvic, razjedo na želodcu in nosečnice ter osebe, ki so dehidrirane ali alergične na magnezijev klorid.

 

Članki

Članek, ki ga je leta 1985 napisal Beno-José Schorr, brazilski duhovnik ter profesor fizike in biologije:

»Pred desetimi leti, ko sem bil star 61 let, sem bil skoraj paraliziran. Hudo me je zbadalo v križu, kar je bilo po mnenju zdravnikov neozdravljiva kalcifikacija hrustanca. Ko sem zjutraj vstal, sem čutil hudo bolečino v hrbtenici in ta me je spremljala ves dan. Vzrok je bil živec, ki mi je povzročal bolečino, posebno, če sem bil pokonci. To me je prisililo, da sem vse delal sede. Bolečina je postaja tako huda, da sem moral odpovedati vsa potovanja. Tudi mašo sem moral opravljati sede. Naredili so mi spet nove rentgenske slike in mi povedali, da so moja vretenca trda in v stanju hude dekalcifikacije. Ni mi bilo pomoči. Končno nisem mogel več niti spati leže v postelji …

Potem sem se začel spraševati: Kaj naj naredim? Za medicino sem bil izgubljen, torej mi ostane samo še božja pomoč. Prosil sem in molil za rešitev. Čez nekaj dni sem šel v Porto Alegro na znanstveni kongres jezuitov. Tam sem spoznal patra Juareza, ki mi je zagotovil, da je zdravljenje moje težave zelo lahko. Rekel mi je, da moram jemati magnezijev klorid. Pokazal mi je knjigo patra Puiga, španskega jezuita in biologa, ki je odkril zdravilno moč magnezijevega klorida na podlagi izkušnje v svoji lastni družini. Njegova mama je imela hudo artrozo, a je z uporabljanjem te soli spet postala gibčna kot mlado dekle.

Začel sem jemati en odmerek magnezijevega klorida vsako jutro. Po enem tednu sem začel jemati po en odmerek zjutraj in enega zvečer. Po dvajsetih dneh pa sem se prebudil brez bolečin! Še vedno pa sem težko hodil. Po tridesetih dneh sem mislil, da se mi sanja – zdaj sem lahko hodil naokoli brez bolečin! Spet sem šel lahko na sprehod v mesto. Po štiridesetih dneh sem lahko hodil ves dan z majhno bolečino v desni nogi kot pred desetimi leti. Po šestdesetih dneh pa je bila boleča noga pozdravljena in skoraj boljša kot leva. Po treh mesecih sem postal normalno gibčen. In zdaj, po desetih mesecih, sem še vedno.

Magnezijev klorid odvzame kalcij, ki ni na pravem mestu in se odlaga v sklepih. Poleg tega tudi normalizira pretok krvi, ker stabilizira krvni tlak. Živci postanejo mirni, misliš bolj jasno, spomin in koncentracija se izboljšata, kri postaja bol tekoča in se čisti. Hudo zbadanje v jetrih je prešlo in prostata, ki bi jo moral operirati že pred leti, me skoraj ni več spominjala nase.

Ljudje so me spraševali: »Kaj se je zgodilo z menoj. Mlajši si.« In v resnici sem se tako počutil. Spet sem imel veselje do življenja. Prav zato se čutim dolžnega, da objavim ta članek – za vse tiste, ki trpijo bolečino in se slabo počutijo.«

Priprava magnezijeva klorida

Zavremo liter vode in pustimo, da se ohladi. V steklenico ali drugo stekleno posodo damo 33 gramov magnezijevega klorida in vanjo vlijemo ohlajeno vodo. Steklenico z vsebino dobro pretresemo in zapremo. Hranimo jo na sobni temperaturi ali v hladilniku.

Odmerjanje magnezijevega klorida

Priporočen dnevni odmerek je približno ena kavna skodelica, odvisno od starosti in potrebe.

· Od 10. do 50. leta: pol kavne skodelice,
· od 51. do 70. leta: eno kavno skodelico zjutraj,
· od 71. leta naprej: eno kavno skodelico zjutraj in eno zvečer.

Odmerki magnezijevega klorida pri boleznih

Hrbtenica (išias, težave s križem zaradi dekalcifikacije): vzamemo en odmerek zjutraj, drugega popoldne in tretjega zvečer. Ko težava izzveni, jemljemo naprej, da se ta ne vrne, po en ali dva odmerka na dan, odvisno od starosti.

Artroza (odlaganje sečne kisline v sklepih, predvsem na prstih, ki zatekajo; to se zgodi, ker ledvicam primanjkuje magnezija): jemljemo en odmerek dopoldne in če v 20 dneh ni izboljšanja, nadaljujemo z enim odmerkom zjutraj in še enim zvečer. Po odpravi težav nadaljujemo preventivni odmerek, odvisno od starosti.

Prostata: jemljemo tri odmerke – enega zjutraj, dva popoldne in dva zvečer. Ko se stanje izboljša, nadaljujemo minimalni odmerek, primeren za našo starost.

Starostne težave (neprožnost kosti, krči, trzljaji, trde arterije s holesterolom na notranjih stenah, slaba možganska aktivnost): jemljemo en odmerek zjutraj, drugega popoldne in tretjega zvečer. Po izboljšanju uživamo minimalen odmerek, odvisno od starosti.

Zunanja raba magnezijevega klorida

Zunanjo rabo priporočamo tistim, ki magnezijevega klorida ne morejo uživati oralno. Magnezijevo olje si naredite sami, tako da 33 g magnezijevega klorida raztopite v 100 ml prekuhane in ohlajene vode. To raztopino uporabljate s pomočjo posodice s pršilom, tako da se 2-krat na dan popršite po vsem telesu (predvsem pod pazduho in v dimljah). Pri nekaterih je mogoča srbečica. Če ste občutljivi, se lahko po 20 minutah tudi oprhate, vendar ni nujno. Če je vaša koža preveč občutljiva, lahko naredite tudi manj koncentrirano magnezijevo olje, tako da 33 g magnezijevega klorida raztopite v 200 ml prekuhane in ohlajene vode.

 1. Ker sem star že preko 60 se mi je na kolenih in gležnjih pojavila starostno izsušena koža, ki se je luščila kot prhljaj in sem jo občasno odstranjeval s blažjim steklenim papirjem – pa ni kaj dosti pomagalo. Včasih je bila tako suha, da so se naredile za las debele krvave razpoke. Poleg tega sem celo življenje (!!) torej od mladosti dalje na komolcih in spodnji strani podlakti imel nekakšen srbeč lišaj katerega se nisem mogel rešiti. Sicer je intenzivnost nihala od malih srbečih pikic, do velikih rdečih flekov, katere sem občasno spraskal tudi do krvi. Na zgornjih sklepih prstov na nogah in na peti pa se mi je naredila za krepak noht debela koža, temno rumene barve, kar je poleti izgledalo odurno. Tega nisem mogel odstraniti niti z grobo mizarsko pilo. Ker sem nekje bral, da koža precej hitro vsrka magnezijevo sol sem sklepal, da tudi koži najprej in najbolje dene pri obnavljanju celic. Naredil sem 100% močnejšo raztopino kot jo predlagate na spletni strani – torej 33g napol litra vode in raztopino vlil v navadno pršilko s katero dame pršijo sobne rastline, da ji navlažijo liste. Ker gre za zunanjo rabo vode nisem prekuhal. Prve 3 tedne sem kožo vlažil 3X dnevno in po kopanju, ko se je posušila. Potem pa teden dni 2x dnevno in kasneje 1X. Najprej je prišlo do groznega efekta. Po nekaj tednih sem se tuširal in pod tušem se mi je debela koža na nožnih prstih in peti enostavno odluščila kot debel obliž, spodaj je bila pa povsem normalna, nekoliko rožnata koža. Precej razburljiva izkušnja, moram reči. Prav tako je po kakih 14 dneh izginila suha koža na kolenih in gležnjih in se normalizirala, lišaj na komolcih in podlakteh pa je izginil. Uspešno s tem pospešim celjenje manjših ran in odrgnin in celo opeklino na roki kamor mi je brizgnila vrela mast sem s to raztopino precej hitro pozdravil – kar je nenavadno, saj se opekline zdravijo zelo dolgo. Zdaj raztopino uporabljam preventivno le po tuširanju namesto krem in deodorantov, saj moja zdrava koža tega ne potrebuje. Na koncu poudarjam, da gre za mojo individualno izkušnjo in ne morem zagotoviti, da bo taka raztopina dejansko pomagala tudi drugim. Škoditi pa ne more – to je pa gotovo. Pozabil sem seveda najvažnejše: več kot 20 let sem trpel za lišajem na obrazu. Po kopanju se mi je koža na čelu in med obrvmi ter na licih ob nosu luščila v obliki prhljaja. Prej sem porabil gore hidrantnih krem, da sem bil za med ljudi. Ko pa sem po prej opisanem postopku in zdaj le po kopanju natrl obraz s to raztopino, pa so težave izginile. Že več kot leto dni je minilo, odkar ne uporabljam več nobenih krem in sem vse vrgel v smeti. Koža na obrazu pa je v odličnem stanju! Občutek imam, ko gledam ljudi istih let, da imam tudi precej manj gub .. tistih drobnih, starostnih – manj kot vrstniki.

 2. Zelo sem zadovoljen z rezultati uživanja vašega magnezijevega klorida, aritmije srca ni več pa tudi prebava se mi je izboljšala. Morda je prav zaradi tega veliko boljše tudi moje počutje. Hvala!

 3. Učinki pitja magnezijevega klorida so pri meni očitni: srčni pritisk se je zmanjšal 210 na 130/80, krvni sladkor pa je upadel od 25 na 7! Poleg tega sem še shujšala, in to za 6 kilogramov! Magnezijev klorid mi pomaga do boljšega življenja, tako fizično kot psihično.

 4. Zahvaljujem se vam za hiter odziv pri mojem prvem naročilu. Z uporabo vaših izdelkov imam zares dobre izkušnje. Vse težave zaradi katerih sem prvič naročil magnezijev klorid so se izboljšale.

 5. Pri meni ni več krčev v nogah…odlično.

 6. Uživamo ga dvakrat na leto in vsem nam je olajšal naše tegobe. Najsi bo prebava, krčne žile, ali sladkorna bolezen vse je boljše…HVALA.

 7. Odkar pijem magnezij klorid po vaših navodilih so krči v celoti prenehali. Hvala.

 8. Podočnjaki so me spremljali vrsto let in v zadnjem času so bili ogromni in zabuhli, kot da bi imela dve vodeni vrečki pod kožo. Bilo je videti grozno. Zdaj že 3 tedne redno vsak dan pijem magnezijev klorid, kot ste naročili, in sem dosegla sem 90 % izboljšanje. »Vrečke« pod mojimi očmi so izginile, prav tako kolobarji. Najlepša Vam hvala za pomoč, saj me prvič v življenju ljudje ne gledajo čudno in me ne sprašujejo, ali sem sploh kaj spala in ali sem utrujena. Zjutraj mi ni treba več vstajati pol ure prej, da bi si z ličili zakrila podočnjake. To mi ogromno pomeni in mi daje novo samozavest. Iz srca se Vam zahvaljujem za vso vašo pomoč.

 9. Moji mami so pri 83 letih zaradi močne osteoporoze začela pokati vretenca v hrbtenici. Začela je jemati magnezijev klorid. Okus ji najprej ni bil dober, zdaj pa sama reče, naj ji dam slano vodo. Ortoped je celo rekel, da so se začela vretenca zaraščati, kar je ugotovil po CT-slikanju ortoped.

 10. Meni je pomagalo in še mi pomaga … Imel sem hude težave z glavo (ravnotežje), bolečine v sklepih, prostati, zamašena jetra … po dveh letih uživanja napitka tega ni več. Moral pa sem zmanjšati pripravek s 33 na 15 g na liter vode. Po močnejši koncentraciji mi je bilo slabo. In še en nasvet … navodila je treba dosledno upoštevati. Sam jih na začetku nisem, zato najprej ni učinkovalo. Zato sem jemanje za 3 tedne prekinil, za tem pa začel znova.

 11. Redno ga pijem vsak dan. Problemi s krči in drugo – je popolnoma izginilo. Če pozabim, me telo hitro opomni.

 12. Pri hudih bolečinah v vseh sklepih je bolečina prenehala in se ni vrnila.

 13. Uporabljam ga že tri leta in res pomaga pri težavah, ki so navedene v opisu.

Napišite vaše mnenje