Slidetop

Zeolit v prahu, 500 g

Aktivirani zeolit klinoptilolit
100 % naravni zeolit
Granulacija: 20 µm
Klinoptilolit: 90-92 %
Poreklo: Norveška
Neto količina: 500 g

24,00 

Dostopnost: Na zalogi

Zeolit v prahu – edinstveni mineral z neverjetno močjo

Zeolit je zaradi svojih izjemnih fizikalnih in kemijskih lastnosti izredno uporaben v različne namene, vključno z agronomijo, ekologijo in različne vrste industrije.

Zeolit – kamen življenja, ki je v naravi prisoten že več tisočletij

Zeolit je edinstvena kamnina in izjemno redek naravni mineral vulkanskega izvora, ki je nastal milijone let v preteklosti. Njegova edinstvena lastnost je, da izhaja iz štirih elementov: zemlja, ogenj, voda in zrak.

Gre za kamnino, ki je sestavljena iz različnih mineralov. Ti so nastajali tekom tisočletnih postopkov kemičnih procesov in naravnih reakcij med vulkanskim materialom, kondenzirano paro in oceansko vodo pri temperaturah med 50 in 60°C in v prav posebnih geoloških pogojih. Ti so med drugim vplivali tudi na kemijske reakcije med vodo, lavo, pepelom in zrakom, zaradi česar so se oblikovali zeoliti različnih lastnosti, sestave in kakovosti.

Tekom geološkega razvoja ter kasnejših biomehanskih in geofizikalnih vplivov, se je tako oblikovalo 276 vrst naravnih zeolitov, ki so v različnih oblikah. Med njimi najpogosteje zasledimo klinoptilolit, mordenit, havazit, analkimit, flipsit, erionit in elandidit. Osnovan struktura zeolitov sta aluminij in silicij, pogosto pa so prisotni tudi drugi elementi, kot so kositer, cink in titan.

Zeolit klinoptilolit – velika absorpcijska moč in sposobnost ionske izmenjave

Zeolit ima prav posebno strukturo satovja in je eden redkih naravnih materialov, ki imajo negativno nabit naboj. Zaradi tega ima veliko absorpcijsko moč in kapaciteto ionske izmenjave. Predstavljate si ga lahko kot nekakšno spužvo, ki lahko na sebe veže težke kovine, kot so svinec, kadmij, arzen in živo srebro ter druge škodljive snovi kot so pesticidi in herbicidi.

Med vsemi naravnimi oblikami zeolita je klinoptilolit edini, ki se uporablja med drugim tudi v medicinske namene. Ne glede na svoje fizikalne-kemijske lastnosti, ki jih ima v naravni obliki, je klinoptilolit učinkovit samo v primeru aktivacije. Le tako ima lahko klinoptilolit negativni naboj, ki nase veže škodljive snovi.

Naš dobavitelj uporablja postopek TBA. -To je tribomehaničen postopek aktivacije: z več urnim segrevanjem zeolita pri visoki temperaturi (cca 450 ˚C), se odstrani še voda, ki je ujeta znotraj zeolitne strukture. Zeolit s tem prevzame nove fizične lastnosti, povečuje svojo aktivno površino in poveča absorpcijo, ionsko menjavo in kapaciteto elektronske donacije. Na ta način dobimo aktiviran zeolit širokega spektra.

Uporaba zeolita

Več kot očitno je, da ima ta vulkanski mineral z edinstveno obliko, izjemno moč, zato se zeolit  lahko uporablja v različne namene. Vendar je potrebno na tem mestu poudariti, da je izbira in način uporabe odgovornost vsakega posameznika.

INFORMACIJE

IZDELKI

Shopping Cart
10
  10
  Vaša košarica
  Kolagen V Prahu
  Kolagen v prahu
  Cena: 21,00 
  Količina: 2
  42,00 
  Lugolova Raztopina
  Lugolova raztopina, 30 ml
  Cena: 13,00 
  Količina: 2
  26,00 
  Koloidno Zlato 300x300
  Koloidno zlato, 250ml
  Cena: 22,00 
  Količina: 2
  44,00 
  Koloidno Srebro 300x300
  Koloidno srebro, 500ml
  Cena: 20,00 
  Količina: 2
  40,00 
  Magnezijev Klorid 300x300
  Magnezijev klorid heksahidrat, 500 g
  Cena: 20,00 
  Količina: 2
  40,00 
  Scroll to Top