Alternativna medicina

Alternativna medicina – celosten pogled na zdravljenje

Alternativna medicina je uporaba metod zdravljenja, ki se razlikujejo od klasične medicine. Alternativna medicina poudarja, da bolezen ni nič drugega kot porušeno ravnovesje vašega telesa. Glavni namen zdravljenja z alternativno medicino je tako ponovna vzpostavitev tega ravnovesja. Samo zdravljenje alternativna medicina vidi kot zdravljenje človeške celote. Človek je namreč mnogo več kot telo, zato za zdravljenje ni dovolj le diagnostika telesa. Le malo bolezni ima izvor neposredno v človeškem telesu, bolezni lahko izvirajo tudi iz človekove duhovne in duševne drže. Alternativna medicina je pogosto uspešna prav zato, ker zdravljenje vidi kot zdravljenje celostnega človeka, ne le posameznega organa.

Zakaj je potrebna alternativna medicina?

Alternativna medicina in z njo alternativno zdravljenje sta potrebna predvsem zaradi hitrega tempa vašega življenja. Nov sodoben življenjski slog s seboj prinaša tudi nezdravo prehranjevanje, premalo časa za počitek, veliko stresa in ne dovolj gibanja, posledično pa tudi nižjo naravno odpornost telesa. Eno izmed prepričanj alternativne medicine je tudi, da ima človeški organizem lastnost samoozdravitve. Alternativno zdravljenje in alternativna medicina nasploh vzpostavita pogoje za zagon samoozdravitvenega mehanizma. Alternativno zdravljenje je učinkovito, če se posameznik zaveda, da za svoje zdravje lahko največ naredi prav sam. Alternativna medicina in alternativno zdravljenje imata najpomembnejšo vlogo predvsem na področju preventive. Preventivno zdravljenje pa bi moralo biti v interesu vseh.

Alternativno zdravljenje – vrste

Vaš organizem je dinamičen sistem, na katerega imate neposreden vpliv. Z zavestno odločitvijo za zdravljenje in s tem, da opustite škodljive navade, da telo očistite strupov, da ga razvajate z gibanjem, mu omogočate, da se samo regenerira in pozdravi. V zdrav slog življenja poleg manj stresnega dela, zdrave prehrane in več gibanja spadajo tudi metode preventivnega alternativnega zdravljenja, ki jih izvajamo v Lah Medikal centru.

Shopping Cart
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Scroll to Top