Alternativno zdravljenje

V sodobnem času je poleg uradne medicine vedno bolj prisotna tudi alternativna medicina. Poglejte na primer homeopatijo, ki spada pod alternativno zdravljenje. Homeopatski izdelki so dosegljivi v vedno več lekarnah, saj uspešno odpravljajo bolečine in bolezni. Čeprav alternativna medicina ni znanstveno dokazljiva, jo za zdravljenje mnogih bolezni uporablja vse več ljudi. Alternativno zdravljenje se približuje klasični medicini, saj se slednji večkrat pripeti, da ne pozna odgovora na določene bolezni.

Alternativno zdravljenje človeka obravnava celostno

Alternativno zdravljenje temelji na dveh glavnih predpostavkah. Prva je, da je človek telesno, duševno in duhovno bitje. Alternativna medicina zato organizem obravnava celostno, kar ji omogoča bolj poglobljen pogled v človeka, njegove bolečine in bolezni. Verjetno se vam je že kdaj pojavila nenadna bolečina, za katero ni bilo pravega razloga. V takem primeru je odlična rešitev alternativno zdravljenje, saj je zelo verjetno, da bolečina izhaja iz neravnovesja v vašem telesu. Ne dovolite, da bolečina privede do bolezni, in se odločite za preventivni pregled v našem centru. 

Alternativno zdravljenje – samozdravljenje

Druga glavna predpostavka, ki je značilna za alternativno zdravljenje, je sposobnost samozdravljenja. Vse v naravi teži k ravnovesju in enako je s človeškim telesom. Glavna težava je v tem, da življenje postaja vse hitrejše in bolj stresno, kar za sabo pripelje slabo počutje ali bolečine, ki pogosto prerastejo v bolezni. Alternativna medicina torej trdi, da je zdravje naravno stanje človeka. Vendar, če človek ni izpostavljen ustreznim pogojem, kot so zdrava prehrana, redno gibanje, pozitivne misli in nasploh zdrave navade, pride do padca odpornosti, pojavi se lahko bolečina ali pa celo bolezen. Alternativna medicina poudarja, da je treba živeti v skladu z naravnimi zakoni. Na tak način se lahko zoperstavimo bolezni in telesu omogočimo, da se prične proces regeneracije.

Alternativno zdravljenje ponuja različne oblike zdravljenja

Alternativna medicina nudi ogromno možnosti, kako odpraviti bolečine in bolezni, seveda pa odlično deluje tudi kot preventiva. Razlog za to je v tem, da je alternativno zdravljenje v uporabi že iz pradavnine in posledično zelo razvito. Bolečina in bolezen sta že od nekdaj prisotni, zato se je do danes izoblikovalo mnogo načinov zdravljenja, ki jih omogoča alternativna medicina.

Alternativno zdravljenje delimo na več glavnih vej:

 • Holistična medicina (ang. Whole, izg. Hol, pomeni celovit, ves, cel, popoln),
 • tradicionalna kitajska medicina (akupunktura, zeliščarstvo, tai-chi, chi-gong…),
 • vibracijska ali
 • kvantna medicina,
 • ajurveda,
 • joga,
 • aromaterapija,
 • homeopatija, ipd.
Shopping Cart
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
  Scroll to Top