Energijska medicina

Energijska medicina je izraz, ki opisuje široko področje metod zdravljenja in pripomočkov. Običajno se nanaša na zdravljenje z nevidnimi, nefizikanimi ter nekemijskimi deli človeškega telesa oziroma njegovo energijo. V fiziki je energija povezana z zmožnostjo opravljanja dela, v energijski medicini pa govorimo o sklopu neinvazivnih mehanizmov za nadzor telesa, ki vključuje čakre, akupunkturo, medcelično komunikacijo ipd. Temeljno načelo energijske medicine je popravljanje energijske vzorce v telesu, ki se posledično odražajo tudi na kemičnih in fizikalnih plateh človeškega zdravja.

 

Kakšni tipi pripomočkov v energijski medicini se uporabljajo danes?

Pripomočke bi lahko razvrstili v tri glavne skupine:

 1. Pregled zdravja – ocena ravnovesja organov, čustvenega stanja…
 2. Zdravljenje – vplivanje na energijske lastnosti telesa
 3. Zaščita – priprave, izdelane za zaščito pred škodljivimi energijami, hlapi in kemikalijami.

Določeni pripomočki delujejo samo na enem področju, drugi pa na dveh ali več.

Energijska medicina je precej stara, akupunktura na primer je znana že okrog 5000 let. Danes se uporabljajo sodobnejše, električne naprave, ki so bile prvič razvite v 19. stoletju. V začetku 20. stoletja so se naprave za energijsko medicino uporabljale tako pogosto, da je bilo običajno, da so se zdravniki izšolali v “Elektromedicini”. Po letu 1910 je vpliv farmacevtskih lobijev pripeljal do prepovedi tovrstnih pripomočkov v ZDA, zaradi česar je pričela njihova uporaba padati tudi drugod po svetu. Edina ohranjena oblika elektro medicine je ostala terapija z elektrošoki, ki pa nima nič skupnega z energijsko medicino.

V 30. letih 20. stoletja je po zaslugi znanstvenikov prišlo do številnih inovacij na tem področju. Delovanje nekaterih je že pojasnjeno, nekatere pa na to še čakajo. Tem več znanstveniki vedo o atomu in kozmosu, tem bolj se zavedajo, da je vse prepleteno in odvisno drug od drugega. Z raziskovanjem mikrosveta so odkrili veliko šibkih in nevidnih sil ki nadzorujejo medsebojno delovanje snovi. Vse trdne snovi, vključno z nami, lahko smatramo kot vibrirajočo energijo. Na nivoju celic so mnoge študije odkrile obstoj šibkih elektromagnetnih energij v in okrog celic, s katerimi naj bi celice medsebojno komunicirale.

Vse bolj se zavedamo, kako deluje naše telo in da obstajajo nevidni mehanizmi, ki vzdržujejo zdravo stanje telesa – homeostazo. Če se ti mehanizmi poškodujejo, se lahko razvijejo fizični ali čustveni problemi. Naprave energijske medicine so zasnovane za odkritje in zdravljenje teh kontrolnih mehanizmov.

Shopping Cart
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
  Scroll to Top