Slidetop

Magnezijev klorid heksahidrat, 500 g

Kemijska formula: MgCl2 * 6H2O
Oblika: kristaliničen prašek
Poreklo: Nemčija
Neto količina: 500 g + 66 g gratis

20,00 

Dostopnost: Na zalogi

Magnezijev klorid je mineral, pridobljen z izparevanjem morske vode. Dragocen je zaradi svojih izrednih lastnosti, ki krepijo zdravje in vitalnost, zavirajo proces staranja in so učinkovite zoper okužbe.

Magnezij je nujno potreben za dobro presnovo, celično energijo, zdravje živčnega sistema, zdrave kosti, mišice in zobe. Nujen je za uravnavanje krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Pospešuje presnovni sistem. Magnezij v obliki magnezijevega klorida je učinkovit tudi v boju proti okužbam. Pomaga pri nadzoru telesne teže in holesterola v krvi, saj ima magnezij vlogo pri presnovi beljakovin, škroba in maščob, pa tudi pri delovanju jeter in žleze ščitnice. Magnezijev klorid izboljšuje tudi sluh, vid in zdravje ustne votline.

Kje se nahaja magnezijev klorid?

Molekularna zgradba hemoglobina in klorofila (rastlinske krvi) je identična z eno bistveno razliko – v krvi je osrednji atom železo, v klorofilu pa magnezij. Največ klorofila imajo temno zeleni deli – listi rastline: zelenjava, stročnice, nepredelane žitarice in oreščki. Zaradi osiromašenosti rastlin ga je v hrani premalo, da bi ga organizem lahko dobil v zadostni količini. Magnezij, v tradicionalni prehrani, se nahaja v obliki ionov ter se šele v želodcu pretvori v magnezijev klorid. Da pridemo do hitrejšega učinka magnezijev klorid lahko uporabljamo kot direktno prehransko dopolnilo, saj ne potrebuje dodatne klorovodikovove kisline in učinkuje hitreje.

Če telesu primanjkuje magnezija oziroma magnezijevega klorida, lahko to vodi do visokega krvnega tlaka in srčno-žilnih bolezni, nepravilnega delovanja ledvic in jeter, migrene, multiple skleroze, tumorja ali alzheimerjeve bolezni. Ob pomanjkanju magnezijevega klorida so pogosti tudi glivične in bakterijske infekcije ter predmenstrualni sindrom (PMS). Pomanjkanje magnezijevega klorida privede tudi do izgube apetita, slabosti in utrujenosti. Večje pomanjkanje magnezijevega klorida lahko povzroči nepravilno delovanje živčnega in mišičnega sistema, ki se lahko izrazi v obliki odrevenelosti, krčev, napadov in nenormalnega srčnega utripa.

Magnezijev klorid v telesu vzpostavlja mineralno ravnotežje, ureja mišično aktivnost, pomaga zoper krče, podpira pravilno delovanje srca, izboljšuje presnovo in daje energijo, je odlično sredstvo zoper stres in depresijo, znižuje holesterol, uravnava delovanje črevesja, pomaga pri arteriosklerozi, ker čisti kri, pri težavah s prostato in hemoroidi, krepi imunski sistem, pomlajuje možgane, pomaga pri gibljivosti sklepov,…

Zunanja raba magnezijevega klorida

Zunanjo rabo priporočamo tistim, ki magnezijevega klorida ne morejo uživati oralno. Magnezijevo olje si naredite sami, tako da 33 g magnezijevega klorida raztopite v 100 ml prekuhane in ohlajene vode. To raztopino uporabljate s pomočjo posodice s pršilom, tako da se 2-krat na dan popršite po vsem telesu (predvsem pod pazduho in v dimljah). Pri nekaterih je mogoča srbečica. Če ste občutljivi, se lahko po 20 minutah tudi oprhate, vendar ni nujno. Če je vaša koža preveč občutljiva, lahko naredite tudi manj koncentrirano magnezijevo olje, tako da 33 g magnezijevega klorida raztopite v 200 ml prekuhane in ohlajene vode.

Razlika med navadnim magnezijevim kloridom in (našim) heksahidratom

Magnezijev klorid je sol in ima kemijsko molekularno formulo MgCl2, njegov hidrat pa kemijsko formulo MgCl2 * 6H2O. Prednost hekshidrata je v tem, da je zagotovljena najvišja topnost v vodi, razen tega pa ga lahko telo v tej obliki najlaže uporabi.

Če uživamo samo magnezij, se delno pretvori v magnezijev klorid šele v želodcu. Razen tega pa je pri pretvorbi potrebna klorovodikova kislina. Da je učinek hitrejši in absorpcija ter izkoristek boljši, ga je torej priporočljivo uživati v obliki, v kateri ga telo najlaže uporabi.

Opozorilo!

Magnezijevega klorida ne smejo uživati ljudje z okvaro ledvic, razjedo na želodcu in nosečnice ter osebe, ki so dehidrirane ali alergične na magnezijev klorid.

INFORMACIJE

IZDELKI

Shopping Cart
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Scroll to Top