Magnezijev klorid je mineral, pridobljen z izparevanjem morske vode. Dragocen je zaradi svojih izrednih lastnosti, ki krepijo zdravje, vitalnost, zavira proces staranja in preprečuje infekcije.

Magnezij je mineral, v obliki magnezijevega klorida pa je poznan po svojem zdravilnem učinku na različne bolezni, prav tako pomlajuje organizem. Magnezij je nujno potreben za dobro presnovo, celično energijo, zdravje živčnega sistema in prav tako za zdrave kosti, mišice in zobe. Nujno potreben je pri uravnavanju krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Pospešuje presnovni sistem. Magnezij v obliki magnezijevega klorida je učinkovit tudi proti infekcijam. Magnezijev klorid ima, zaradi svoje encimske reakcije, pozitiven učinek pri kontroli telesne teže in holesterola v krvi, kajti magnezij je nujno potreben za metabolizem beljakovin, škroba in maščob kot tudi pri funkcijah jeter, žleze ščitnice. Magnezijev klorid izboljšuje tudi sluh, vid in zdravje v ustni votlini.

Kje se nahaja magnezijev klorid?

Molekularna zgradba hemoglobina in klorofila (rastlinske krvi) je identična z eno bistveno razliko – v krvi je osrednji atom železo, v klorofilu pa magnezij. Največ klorofila imajo temno zeleni deli – listi rastline: zelenjava, stročnice, nepredelane žitarice in oreščki. Zaradi osiromašenosti rastlin ga je v hrani premalo, da bi ga organizem lahko dobil v zadostni količini. Magnezij, v tradicionalni prehrani, se nahaja v obliki ionov ter se šele v želodcu pretvori v magnezijev klorid. Da pridemo do hitrejšega učinka magnezijev klorid lahko uporabljamo kot direktno prehransko dopolnilo, saj ne potrebuje dodatne klorovodikovove kisline in učinkuje hitreje.

Pomanjkanje magnezijevega klorida

Bolezni, povezane z pomanjkanjem magnezija oziroma magnezijevega klorida so presenetljive, saj pomanjkanje povzroča : visok krvni tlak ter druge srčno-žilne bolezni, nepravilno delovanje ledvic in jeter, migreno, multiplo sklerozo, tumor, Alzhaimerjevo bolezen. Pomanjkanje magnezijevega klorida pogosto povzroča tudi infekcije, glivične in bakterijske infekcije, predmenstrualni sindrom (PMS). Pomanjkanje magnezijevega klorida povzroča tudi izgubo apetita, slabost in utrujenost. Večje pomanjkanje magnezijevega klorida lahko povzroči nepravilno delovanje živčnega in mišičnega sistema, ki se lahko izrazi v obliki odrevenelosti, krčev, napadov in nenormalnega srčnega utripa.

Magnezijev klorid ima na telo številne pozitivne vplive. Vzpostavlja mineralno ravnotežje, ureja mišično aktivnost, pomaga zoper krče, podpira pravilno delovanje srca, izboljšuje presnovo in daje energijo, je odlično sredstvo zoper stres in depresijo, znižuje holesterol, uravnava delovanje črevesja, pomaga pri arteriosklerozi, ker čisti kri, pri težavah s prostato in hemoroidi, krepi imunski sistem, pomlajuje možgane, pomaga pri gibljivosti sklepov, tudi pri njihovi kalcifikaciji, saj odvzame kalcij, ki ni na pravem mestu in se odlaga v sklepih.

Za uporabo je popolnoma varen, saj telo njegov morebitni presežek izloči. Združljiv je tudi z jemanjem drugih dodatkov in zdravil.

Opozorilo!

Magnezijeva klorida ne smejo uživati ljudje z okvaro ledvic, razjedo na želodcu in nosečnice ter osebe, ki so dehidrirane ali alergične na magnezijev klorid.

KONTAKT

LAH MEDIKAL CENTER, d.o.o.
Klanec 13
1218 Komenda

Telefon: 031 616 351
Email: info@lahmedikal.si

Delovni čas:
Pon–pet: po predhodnem naročilu
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto