Zeolit v prahu, 500 g

Aktivirani zeolit klinoptilolit
100 % naravni zeolit
Granulacija: 20 µm
Klinoptilolit: 90-92 %
Poreklo: Norveška
Neto količina: 500 g

24,00 

Na zalogi

Zeolit je kamnina in redki naravni mineral vulkanskega izvora, nastal milijone let v preteklosti. Sestavljen je iz različnih mineralov, med katerimi ima glavno vlogo klinoptilolit, izhaja pa iz štirih elementov: zemlja, ogenj, voda in zrak. Zeoliti so nastajali v tisočletnem postopku kemičnih procesov in naravnih reakcij med kondenzirano paro in oceansko vodo v posebnih geoloških pogojih.

Pomembno je vedeti, da so zaradi razlik v temperaturi, geografskem poreklu in drugih okoliščin, ki so vplivale na kemijsko reakcijo med vodo, lavo, pepelom in zrakom, med značilnostmi, sestavo in kakovostjo zeolitov nastale razlike. Poznejši geomehanski in geofizikalni vplivi so oblikovali skoraj 300 vrst zeolitov z lastnostmi, kakršne poznamo zdaj. Poznamo 276 vrst naravnih zeolitov, ki so v različnih oblikah. V medicinske namene se uporablja le kristalna oblika zeolita, med minerali je najpomembnejši klinoptilolit.

Obstaja več različnih vrst zeolitov, od katerih je najbolj znan klinoptilolit, ki ima veliko absorpcijsko moč in veliko kapaciteto ionske izmenjave. Zaradi posebne strukture deluje kot nekakšna spužva, ki nase veže težko kovine, kot so svinec, kadmij, arzen in živo srebro. Poleg tega pa tudi druge škodljive snovi kot so pesticidi, herbicidi,...

Klinoptilolit je učinkovit samo v primeru aktivacije, ne glede na svoje fizikalno-kemijske lastnosti, ki jih ima v svoji naravni obliki. Aktivna snov klinoptilolit ima namreč negativni naboj, ki veže nase škodljive snovi.

Naš dobavitelj uporablja postopek TBA. -To je tribomehaničen postopek aktivacije: z več urnim segrevanjem zeolita pri visoki temperaturi (cca 450 ˚C), se odstrani še voda, ki je ujeta znotraj zeolitne strukture.

Zeolit klinoptilolit se uporablja za različne namene, zato je izbira in način uporabe odgovornost vsakega uporabnika.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNadaljujte z nakupovanjem