Zeolit v prahu, 454 g

Aktivirani zeolit klinoptilolit
100 % naravni
Brez umetnih dodatkov.
Granulacija: 20 µm
Poreklo: Norveška
Neto količina: 454 g

24,00 

Na zalogi

Zeolit

Zeolit je kamnina in redki naravni mineral vulkanskega izvora, nastal milijone let v preteklosti. Sestavljen je iz različnih mineralov, med katerimi ima glavno vlogo klinoptilolit, izhaja pa iz štirih elementov: zemlja, ogenj, voda in zrak. Zeoliti so nastajali v tisočletnem postopku kemičnih procesov in naravnih reakcij med kondenzirano paro in oceansko vodo v posebnih geoloških pogojih.

Pomembno je vedeti, da so zaradi razlik v temperaturi, geografskem poreklu in drugih okoliščin, ki so vplivale na kemijsko reakcijo med vodo, lavo, pepelom in zrakom, med značilnostmi, sestavo in kakovostjo zeolitov nastale razlike. Poznejši geomehanski in geofizikalni vplivi so oblikovali skoraj 300 vrst zeolitov z lastnostmi, kakršne poznamo zdaj. Poznamo 276 vrst naravnih zeolitov, ki so v različnih oblikah. V medicinske namene se uporablja le kristalna oblika zeolita, med minerali je najpomembnejši klinoptilolit.

Zeoliti so znani predvsem po tem, da organizem učinkovito razstrupijo. Klinoptilolit, aktivna snov v mineralu, ima namreč negativen naboj, kar pomeni, da veže nase škodljive snovi in se nato z njimi izloči iz telesa. Za optimalno učinkovitost procesa razstrupljanja pa poskrbi posebna struktura klinoptilolita – podobna je kletki, kamor se strupi in druge škodljive snovi vežejo. Zeolit tako iz telesa odvaja škodljive težke kovine, kot so na primer svinec, živo srebro, cink, baker in podobne, pa tudi druge škodljive snovi, med katerimi izstopa klor.

Zaradi svojega edinstvenega negativnega naboja klinoptilolit ni učinkovit le pri razstrupljanju telesa, temveč ga zalaga tudi s pomembnimi elementi. Negativen naboj namreč pomeni tudi veliko sposobnost ionske izmenjave, zato poskrbi zeolit za zalogo magnezija, kalcija, kalija, natrija in drugih pomembnih snovi.

Učinki aktivnih snovi v mineralu so pokazali, da je zeolit pravzaprav najmočnejši detoksinator v naravi. V boju proti prostim radikalom, ki povzročajo neravnotežje v telesu in posledično bolezni, se je zeolit zaradi svojih lastnosti izkazal kot najboljša rešitev, zato je uživanje teh aktivnih snovi priporočljivo za vsakogar, tudi preventivno.

V čem je skrivnost zeolita?

Zeolitu dajeta posebne lastnosti edinstvena rešetkasta struktura in negativen naboj.

Njegovo protivirusno učinkovanje temelji na sposobnosti ujetja snovi, ki sodelujejo pri oblikovanju virusa, v svojo rešetkasto strukturo, s čimer prepreči njihovo razmnoževanje.

Vsebuje različne učinkovite minerale, med katerimi je najpomembnejši klinoptilolit.

Kristali vsebujejo ione, ki so za telo zelo pomembni. Med temi so na primer natrij, kalcij,kalij in magnezij, ki jih moramo telesu nuditi v zadostni količini.

Ni nevarnosti, da bi prišlo do predoziranja zeolita, prav tako ni mogoče, da bi postali od zeolita odvisni.

Jetra zaradi vsrkanja strupenih snovi, tudi amonijaka, močno razbremenimo.

Zaradi sposobnosti nevtralizacije strupenih snovi se zmanjša tvorba škodljivih prostih radikalov.

Z uživanjem zeolita organizem razbremenimo in razstrupimo – tako dobimo več energije za gradnjo novih in zdravih celic in regeneracijske procese, imunski sistem organizma se okrepi in moč telesa se poveča.

Zeolit se kot dopolnilo h klasični terapiji pri zdravljenju uporablja že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Z jemanjem zeolita lahko preventivno vplivamo na razvoj kroničnih bolezni, saj je samozdravilni sistem v organizmu pozitivno aktiviran.

Ima veliko sposobnost adsorpcije:

 • težkih kovin (svinec, baker, kadmij, nikelj, krom, živo srebro, cink),
 • radioaktivnih snovi,
 • alfatoksinov,
 • herbicidov,
 • pesticidov (tetraklor etan),
 • organskih in kemijskih toksinov,
 • aflatoksinov…

Ker je naravni ionski izmenjevalec, učinkovito čisti organizem na način, da v telesu nase veže  pozitivno nabite delce toksinov in jih zapre v svojo rešetkasto strukturo.

Sposoben je očisti organizem:

 • radioaktivnih delcev (dokazana učinkovitost v Černobilu),
 • kancerogenih substanc (snovi, ki lahko povzročajo nastanek rakastih obolenj),
 • alfatoksinov,
 • herbicidov (uporaba pri pridelavi sadja, zelenjave, žit…),
 • pesticidov (uporaba pri pridelavi sadja, zelenjave, žit…),
 • ostankov alkohola in nikotina,
 • težkih kovin.

Klinične raziskave dokazujejo, da zeolit kot močan detoksinator precej lajša neugodne stranske učinke kemoterapije in obsevanja, saj veže nase in tako odstrani stranske produkte kemoterapije.

Vzpostavlja ravnotežje celotnega organizma.

Med procesom razstrupljanja zeolit iz telesa odstrani odvečno kislino in s tem posledično preprečuje nastanek številnih bolezni, ki se pojavljajo v kislem okolju.

Pozitivno učinkuje na procese izmenjave snovi in ravnotežje mineralov v organizmu, uravnava pH-kisline v prebavnem traktu, adsorbira in stabilizira organske spojine ter pozitivno vpliva na simbiotično mikrofloro.

Uporaba zeolitov kot pomožnih sredstev pri zdravljenju je popolnoma preizkušena, podkrepljena s kliničnimi raziskavami, varna in nima stranskih učinkov.

Zeolit se v telesu ne akumulira in ne zadržuje.

Aktivno učinkuje 4–6 ur, nato se v celoti skupaj s toksini izloči iz telesa v 6–8 urah.

Značilnosti

100 % naravni mineral brez umetnih dodatkov, nestrupen, nima kontraindikacij, nima stranskih učinkov, ne povzroča odvisnosti, v celoti se izloči iz telesa z urinom, blatom ali znojem v 6–8 urah po zaužitju. Nima neželenih učinkov z drugimi snovmi ali zdravili. Ne povzroča alergičnih reakcij.

Opozorilo!

Nosečnice, doječe matere in osebe, ki imajo kakršnekoli zdravstvene težave, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Izdelek ni primeren za bolnike s kroničnim zaprtjem (obstipacija), saj lahko vpliva na povečanje zaprtja. Prav tako ni primeren za ledvične bolnike na dializi in bolnike s presajenimi organi.

Izdelek ni primeren za otroke do treh let starosti. Ne sme se uporabljati z zdravili s težkimi kovinami, kot sta litij in platina.

KJE SMO

LAH MEDIKAL CENTER, d.o.o.
Klanec 13, 1218 Komenda

TELEFON

031 616 351

DELOVNI ČAS

Ponedeljek: 9.00–18.00
Torek: 14.00–18.00
Sreda: 9.00–18.00
Četrtek: 14.00–18.00
Petek: 9.00–18.00

Pišite nam

Politika zasebnosti

Zaključite nakup Odstranjeno. Povrni
 • V vaši košarici ni izdelkov.