Slidetop

Zeolit v prahu, 500 g

Aktivirani zeolit klinoptilolit
Granulacija: 20 µm
Klinoptilolit: 90-92 %
Barva: sivo-zelena
Poreklo: Norveška
Neto količina: 500 g

24,00 

Dostopnost: Na zalogi

Zeolit je naravni vulkanski mineral, ki je nastal v geoloških procesih z ohlajanjem lave v morski vodi in je zaradi svojih izjemnih fizikalnih in kemijskih lastnosti izredno uporaben v različne namene. Zaradi svoje edinstvene strukture in sposobnosti ionske izmenjave se zeolit klinoptilolit uporablja v ekološki prehrani, gradbeništvu, medicini, farmaciji in celo pri čiščenju okolja po naravnih nesrečah.

Zeolit ima prav posebno strukturo satovja in je eden redkih naravnih materialov, ki imajo negativno nabit naboj. Prepreden je s tunelčki, ki delujejo kot filter za škodljive snovi, težke kovine in radioaktivne delce. Predstavljate si ga lahko kot nekakšno spužvo, ki lahko nase veže težke kovine, kot so svinec, kadmij, arzen in živo srebro ter druge škodljive snovi, kot so pesticidi in herbicidi. Zaradi svoje sposobnosti za vezavo težkih kovin je primeren za razstrupljanje oziroma detoksikacijo. Zeolit vsebuje tudi življenjsko pomembne minerale, kot so natrij, kalcij, kalij, magnezij, železo idr.

Zeolit v prahu zaradi njegovih izjemnih fizikalnih in kemijskih lastnosti nekateri imenujejo tudi “čarobni kamen” ali “kamen življenja”, saj ima osupljive razstrupljevalne lastnosti in je bil že v antiki uporabljen zaradi svojih koristnih učinkov.

INFORMACIJE

IZDELKI

Shopping Cart
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Scroll to Top